Sfaturi de nutriție corectă pentru dinți sănătoși

Alimentația este un factor foarte important în menținerea unui organism sănătos. Pentru a avea o bună sănătate dentară și pentru a preveni apariția cariilor este important să țineți cont de ce anume și cât de des consumați. Bacteriile din cavitatea bucală transformă zaharurile din alimentele pe care le mâncați în acizi și aceștia atacă smalțul dinților.

Cele mai bune alimente pentru sănătatea orală sunt alimentele ce includ brânzeturile, diferite tipuri de carne, nucile, laptele, fructele și legumele.

Un alt factor important în menținerea dinților sănătoși este hidratarea, apa menține cavitatea bucală hidratată și crește fluxul salivar, diluează efectele zaharurilor și ajută la protecția împotriva cariilor prin îndepărtarea particulelor alimentare.

În ceea ce privește consumul de lichide, cele mai bune alegeri de băuturi includ apa, laptele și ceaiul neîndulcit. Limitați consumul de băuturi cu conținut ridicat de zahăr.

Atenție! Alimentele acide cum ar fi fructele citrice și roșiile ar trebui să fie consumate ca parte a unei mese mai consistente pentru a minimiza efectul acidului asupra smalțului.

Share:
Comentează

ADRESĂ

Str. Tudor Vianu 6-8, Sector 1, Bucureşti, Romania

0736 002 222

Sunați acum!

Program

Luni - Vineri: 9:00 - 21:00 Sâmbătă: 9:00 - 15:00

Programări

office@magic-smile.ro